„UE riscă să facă IMPLOZIE cu Salvini, Orban şi Le Pen ”

Stiri

”Este o provocare existenţială căreia Europa trebuie să-i facă faţă. Pentru prima oară în istorie, existenţa sa este ameninţată: poate să facă implozie fiind subminată de conducătorii extremei dreapta, Matteo Salvini, Marine Le Pen sau Viktor Orban”, spune comisarul Pierre Moscovici, anunţând că nu va candida cu Partidul socialist francez la viitoarele alegeri europene. ‘‘Într-un asemenea moment – a adăugat el – este necesar să promovăm unitatea unei Europe puternice, mai integrată. Nu e momentul să dăm înapoi sau să tergiversăm”.

Liderii de extremă dreapta sunt duşmanii

”Europa se află la o răscruce: dacă nu facem nimic, alde Orban, Salvini, Le Pen, vor desena o Europă unde Justiţia şi presa vor fi sub control, străinii stigmatizaţi, minorităţile ameninţate. Populişti pentru unii, naţionalişti pentru ceilalţi, toţi aceşti lideri de extremă dreapta sunt pentru mine duşmanii democraţiilor deschise şi liberale pe care le-am construit din 1945 pentru a garanta pacea”, adaugă el.

Di Maio şi Salvini, fiii inegalităţilor

‘Se are impresia că învingătorii sunt mereu aceeaşi, aceia din nord, iar pierzătorii aceia din sud. Matteo Salvini şi Luigi Di Maio, sunt fiii inegalităţilor şi a divergenţelor, ceea ce nu justifică excesele lor. În zona euro trebuie să construim convergenţa, avem nevoie de un instrument de politică economică dinamică şi redistributivă”, spune comisarul pentru Afaceri Economice într-un interviu pentru ziarul Le Monde.

Moscovici invocă apoi, construirea unui ”bloc solid de forţe de stânga pro-europene şi progresiste în Europa’‘. ”Unei Europe populiste trebuie să-i opunem o Europă populară, cu mai multă transparenţă democratică, în special în Eurogrup”.

Giuseppe Conte către Moscovici: Xenofobie? Resping acuzaţiile expeditorului

”Am citit diverse declaraţii, dar xenofobia, care înseamnă ură pentru străini, nici măcar n-o comentez”. În acest fel, premierul Conte a răspuns unei întrebări a jurnaliştilor. Acuzaţia de xenofobie ”n-o comentez şi i-o trimit înapoi expeditorului”, a spus premierul. ”Nu accept să vorbesc de xenofobie în Italia cu Guvernul pe care-l conduc. Nu există nici măcar presupuneri în acest sens’‘, titrează La Stampa.
Source link