Reacția lui Radulian la postarea de pe Facebook despre predicția cutremurului

Stiri

Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat pentru Știrile Pro TV că producerea unui seism nu poate fi prezisă, contrazicând informațiile false apărute pe internet.

 

Reacția sa vine după ce, pe rețelele de socializare din România, au apărut mesaje care suțin că seismul din 28 octombrie, de sâmbătă dimineața, ar fi fost ”prezis” cu câteva luni înainte.

Nu pot să fie prevăzute decât la scară lungă, cum spunem noi, deci nu poți să spui cu exactitate, nu poți să spui ziua, ora și miutul. Poți să spui, eventual, că este de așteptat în următorii ani. Deci este o prognoză mai degrabă, nu putem spune despre o predicție în cazul cutremurelor.

Este foarte foarte greu să faci o predicție, de fapt nu se poate, în momentul de față chiar nu se poate să faci o predicție în sensul strict al cuvântului, cum ar avea toată lumea, să spunem exact când vine cutremurul, la ce dată și așa mai departe. Deci nu, nu se poate.” – a declarat Mircea Radulian pentru Știrile Pro TV

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  Source link