Papa Francisc vine in Romania

Stiri

Papa Francisc vine anul acesta in Romania. Suvernul Pontif va ajunge in Bucuresti pe 31 mai 2019 si va ramane in tara noastra pentru 3 zile, informeaza Administratia Prezidentiala.

El va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc.

“Primind invitatia presedintelui Romaniei, a autoritatilor statului si a Bisericii Catolice din Romania, Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o vizita apostolica in tara noastra in perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Cu aceasta ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc”, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis Ziare.com vineri.

De altfel, zvonuri in acest sens au aparut in spatiul public inca din luna octombrie a anului trecut.

Programul de calatorie va fi publicat la o data ulterioara, potrivit sursei citate.

Amintim ca invitatia oficiala a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis in luna martie 2017.

Vezi si:

Amintim si ca, in luna mai 2018, premierul Viorica Dancila a efectuat o vizita oficiala in Vatican unde s-a intalnit cu papa Francisc si l-a invitat pe Suveranul Pontif in tara noastra.

Citeste si:

Precizam ca, in anul 1999, papa Ioan Paul al II-lea a facut o vizita istorica in Romania, prima a unui Suveran Pontif in tara noastra, fiind si prima oara cand papa Ioan Paul al II-lea mergea intr-o tara cu populatie majoritar ortodoxa.

A.D.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Source link