Iohannis i-a prezentat ministrului de Externe norvegian priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

Art & Lifestyle

Preşedintele Klaus Iohannis i-a prezentat, luni, la Palatul Cotroceni, ministrului Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide, priorităţile pe care le va avea România în perioada în care va deţine Preşedinţia Consiliului UE, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Iohannis i-a prezentat ministrului de Externe norvegian priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE


Iohannis i-a prezentat ministrului de Externe norvegian priorităţile…

“Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat satisfacţia cu privire la stadiul şi dinamica cooperării bilaterale, Regatul Norvegiei fiind un partener important al României în cadrul Spaţiului Economic European (SEE). Cei doi înalţi oficiali au salutat perspectiva consolidării dialogului politic la nivel înalt pe durata exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ţinând cont de faptul că Norvegia, în calitate de stat al Spaţiului Economic European, are în vedere ralierea optimă la o serie de formate de cooperare ale UE”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

În cadrul întrevederii, şeful statului i-a prezentat oficialului străin priorităţile României pe durata Preşedinţiei Consiliului UE, precunm şi principalele provocări ale acestui mandat. Iohannis a discutat cu ministrul norvegian de Externe şi despre importanţa pe care o va avea Summitul din 9 mai 2019 de la Sibiu pentru viitorul proiectului european.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Source link