in

Gușă: Realitatea TV a fost tot timpul obsesia ”statului paralel”

Consultantul politic Cozmin Gușă, unul dintre acționarii Realitatea TV, a comentat dezvăluirile apărute într-o amplă anchetă a portalui cetateanul.net, care devoalează încrengătura de interese ce au dus la insolvența televiziunii. “Realitatea TV a fost, dintotdeauna, obsesia statului paralel, tocmai pentru anvergură şi pentru credibilitatea sa,” a afirmat el într-o intervenție telefonică în direct..

“Oameni care nu au fost aleşi să reprezinte România, cu excepţia lui Traian Băsescu, care a fost ales, s-au jucat practic cu libertatea de expresie. Este vorba şi de George Maior, şi de Florin Coldea, este vorba şi de Sebastian Ghiţă, şi de fel de fel de servitori ai lor, care, în acea perioadă, au traficat publicul şi credibilitatea Realitatea TV pentru un interes meschin, cu sprijinul, din păcate, al unor directori ai televiziunii din acea perioadă,” a explicat Gușă.

Așa cum arată ampla anchetă jurnalistică publicată de cetateanul.net, această “coabitare toxică” avea un singur țel. “Au vrut să omoare libertatea de expresie a Realitatea TV, pentru că adevărul se spunea, în principal, numai la Realitatea TV, iar oamenii aceştia corupţi erau speriaţi că toate devalizările din ultimii 16, de când s-a lansat Realitatea TV, au fost expuse, iar cei care candidau, cei care doreau să-şi perpetueze puterea sau cei care erau dependenţi de preşedinetele nou ales (T. Băsescu, la vremea respectivă – n.r.) au fost, practic, obsedaţi de forţa de convingere a adevărului expus de Realitatea TV

Au făcut orice, fie că e vorba de tot soiul de inginerii financiar-penale, au furat spaţiile de emisie ale Realitatea TV, au furat aparatura, au creat fel de fel de jocuri financiare prin care şi-au inventat creanţe,” a afirmat consultantul politic.

“Acest dosar Realitatea se bazează pe celebrul dosar Codruţ Marta, pe impresia procurorilor că activitatea din vremea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Elan Schwartzenberg a fost finanţată din bani negri, din evaziune fiscală. La iniţiativa parteneruluii meu Maricel Păcuraru s-a cerut disjungerea dosarului Realitatea din dosarul Marta, cu care noi nu avem nicio legătură, disjungere care încă nu s-a operat şi care ar fi în interesul nostru, pentru că astfel s-ar vedea calitatea de inculpat a lui SOV, s-ar vadea cine a contribuit, din plin, la intrarea în insolvenţă a Realităţii TV şi multe alte lucruri.

Dragnea, la fel ca și Ponta, e obsedat de Realitatea TV

Realitatea TV este obsersia personală a lui Liviu Dragnea, aşa cum, din păcate, a fost şi a fostului preşedinte PSD Victor Ponta. Problema este că Dragnea nu e singur, el este exponentul, uşor nevolnic, al unei structuri de putere care nu doreşte să plătească ceea ce a făcut în regimul Băsescu şi care-l foloseşte pe Liviu Dragnea pentru aceste jocuri împotriva libertăţii de expresie din simplul motiv că este, încă, cel care controlează majoritatea parlamentară,” a opinat Cozmin Gușă.

“Este vorba de pericolul ce ameninţă presa liberă, acea parte a presei care nu doreşte să îngenucheze sub presiunea satrapilor politici, şi de altă parte, de presă care a îngenunchiat, îşi apără interesele şi îşi păcăleşte telespectatorii.”

Presa aservită și-a pierdut solidaritatea de branșă

“Se vede clar diferenţa cu care este tratată Realitatea TV. Săptămâna trecută am prezentat ANAF, deci statului român, un plan de reorganizare în care acționarii se angajau să restituie 100% datoria creată până la insolvenţă, dar acest plan a fost respins, inclusiv cu votul lui Sebastian Ghiţă de la Asesoft, a căruia televiziune, România TV, poate emite pentru că Realitatea TV de sediu şi de aparatură.

Spre comparaţie, Cristian Burci şi Adevărul au plan de reorganizare să restituie doar 4% statului român şi sunt în insolvenţă de şase ani. Tot spre comparaţie, Sorin Oancea si fraţii Păunescu, de la B1 TV şi-au mutat fără problemă licenţa de pe o firmă pe alta ca să scape de nişte datorii şi nu i-a deranjat nimeni. Pe Mirel Curea de la Evenimentul Zilei, care tot timpul are referiri foare dure şi injuste la adresa noastră, îl invit să studieze în ce fel şi-au mutat activitatea cei de la EVZ de pe o firmă pe alta şi nimeni nu i-a deranjat.

Sunt supărat pe lipsa de solidaritate pe care au manifestat-o faţăde aceste probleme, nu doar ale Realitatea TVC, ci ale tutoror celor 400 de jurnalişti, specialişti şi tehnicieni care lucrează la această televiziune, dar şi a familiilor lor. Când oamenii de la Antena 3 au fost obligaţi să se mute în 5 zile, pentru că ANAF a trecut la executare silită, le-am luat apărarea la Realitatea TV, deși eram televiziuni concurente,” a afirmat Cozmin Gușă, în intervenția sa.Source link

„Facem prea puţin pentru amărâții ăștia, prea puțin”

Noua "bombă sexy" a tenisului românesc. A câştigat deja şase trofee în acest an şi a cucerit reţelele sociale | GALERIE FOTO