Firea ii cheama in ajutor pe Iohannis si SRI in scandalul apei potabile din Bucuresti

Stiri

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi la amiaza, ca l-a sesizat pe Klaus Iohannis, care este si presedintele CSAT, si pe seful SRI pentru a interveni in scandalul apei din Bucuresti.

“Am procedat la a scrie o scrisoare catre Iohannis, presedintele CSAT, si catre directorul SRI, cu rugamintea de a elucida, clarifica aceasta situatie controversata din Bucuresti, pentru ca in acest moment avem doua tipuri de analize si doua tipuri de declaratii.

Analiza operatorului de apa, care riscasanctiune penala daca dezinformeaza primaria sau populatia, si rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune ca nu s-au prelevat probele din toate punctele si doar din cateva.

Pentru a nu exista niciun dubiu, ma adresez institutiilor competente si cine a gresit si a dezinformat populatia sa plateasca”, a spus Firea in sedinta de Consiliu General de azi.

Firea a precizat ca face tot ce tine de ea pentru a arata ca este de partea populatiei.

“Pentru a nu exista niciun dubiu ca eu ca primar general fac altceva decat sa tin partea populatiei, ma adresez institutiilor superioare”, a punctat ea.

Primarul a adaugat ca, daca operatorul de apa a gresit, va rezilia contractul cu Apa Nova.

Firea este convinsa ca de la Iohannis si SRI va primi informatii concrete.

Babilonia care a starnit isteria apei din Bucuresti

Reactia primarului Capitalei vine in urma unui scandal izbucnit miercuri dupa ce pe retelele sociale a circulat un mesaj prin care se anunta ca apa de la robinet nu este potabila. Apoi, Apa Nova a transmis ca este adevarat ca in apa se gaseste mai mult clor, dar ca aceasta este potabila. In doar cateva ore, Ministerul Sanatatii a recomandat ca bucurestenii sa nu foloseasca apa de la robinet pentru baut, gatit sau spalat.

Joi dimineata, Apa Nova a revenit cu un comunicat spunand ca apa este potabila.

Tot joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis Corpul de Control la Apa Nova sa verifice daca a fost sau nu depasita doza permisa de clor din apa de la robinet.

Apoi, intr-o conferinta de presa Sorina Pintea a declarat ca Ministerul Sanatatii nu a spus ca apa din Capitala nu ar fi potabila, ci ca doar a fost depasit nivelul de clor si ca le-a recomandat oamenilor sa nu o consume pana la obtinerea rezultatelor finale.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Source link