Fara Romania, UE nu ar fi completa. Avertisment pentru Guvern si Parlament legat de statul de drept

Stiri

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat, marti, un nou avertisment pentru Romania, in timpul unui discurs sustinut la dezbaterea organizata de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, la care a vorbit si presedintele Klaus Iohannis.

“Pledez ca Romania sa devina parte din spatiul Schengen, mi-as fi dorit sa obtinem asta inainte de finalul mandatului aceste Comisii. Atrag atentia Guvernului si Parlamentului Romaniei: Nu trebuie pus in pericol acest lucru prin distantare fata de principiile statului de drept. Dorinta mea ar fi ca inainte de preluarea presedintiei Romaniei (a Consiliului European- n.red.) sa se ajunga la un consens privind statul de drept, altfel CE ii va fi greu sa adopte recomandarile specifice pentru spatiul Schengen”, a declarat Juncker.

Vezi si Juncker: Daca Legile Justitiei raman asa, discutam altfel despre Schengen si MCV. Nu acceptam pasi inapoi

Presedintele Comisiei Europene a si laudat Romania, prin prisma DNA.

“Romania nu este o tara neutra, ci fata de care am sentimente profunde. Poporul roman s-a integrat intr-o stare de complicitate europeana, ca si cum ar fi un stat fondator. Romania este un furnizor de stabilitate si nu consumator de stabilitate. (…) Romania s-a clasat printre primii europeni si as lua un exemplu.

Romania a avut prima initiativa de a lansa un Parchet anticoruptie-DNA, altii nu au avut curajul. Romania, printre primii care au spus ‘da’ instalarii unui parchet european. Altii, nu”, a spus el.

Jean Claude Juncker a vorbit in termeni admirativi despre poporul roman, adaugand ca fara tara noastra Uniunea Europeana nu ar fi completa, ceea ce i-a transmis si premierului Viorica Dancila la inceputul anului.

“Imi place poporul roman, mi-a acordat distinctii care m-au afectat, mi-a placut. Romania astazi este un furnizor de stabilitate si nu un consumator de stabilitate intr-o zona atat de tulburata. Fara Romania, UE nu ar fi completa (aplauze – n.red.) “, a adaugat el.

Iata si ce a declarat Klaus Iohannis despre viitorul Uniunii Europene

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Source link