Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar. Prejudiciu de peste 9 milioane de lei

Art & Lifestyle

Un fost director de la Hexi Pharma l-ar fi ajutat pe Dan Condrea să „spele” 2,2 milioane de euro şi 9,5 milioane de lei, sume care ar fi ajuns în contrurile unor firme off-shore din Cipru controlate de fostul patron al companiei producătoare de dezinfectanţi, se arată într-un comunicat al DNA.

Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar. Prejudiciu de peste 9 milioane de lei


Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar….

Acesta este al doilea dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, primul fiind cel de înşelăciune, în legătură cu distribuirea dezinfectanţilor în spitale.

„În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma CO SRL (în prezent decedat) (n.r. – este vorba de Dan Condrea) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro şi 9.875.717,45 lei, obţinute de acesta din urmă ca urmare a săvârşirii infracţiunii de delapidare. În acest sens, între societăţile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor şi două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăţi de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Source link